17. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Moqueca de peixe aipim frit je tradiční brazilská rybí polévka, zahřívaná s kousky manioku. Tento chutný recept spojuje exotické chutě rybího masa s křupavým opečeným maniokem. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm, který vás zahřeje a okouzlí exotickými chutěmi.
Suroviny
- 500 g rybího masa (např. treska nebo losos)
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 1 zelená paprika
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 limeta
- sůl, pepř, koriandr
- 200 g manioku (aipim)
Postup
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm na kostičky nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
- Přidejte na plátky nakrájená rajčata a restujte, dokud se nerozpadnou.
- Přidejte rybí maso nakrájené na kousky a nechte chvíli dusit.
- Zalijte kokosovým mlékem, přidejte na plátky nakrájenou limetu a nechte provařit.
- Po potřebě dochuťte solí, pepřem a koriandrem.
- Mezitím si na pánvi opečte na kostičky nakrájený maniok (aipim), dokud nezezlátne.
- Servírujte rybí polévku v misce s opečeným maniokem na vrchu.