17. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Moqueca de peixe aipim frit: ohřívaná rybí polévka s opečeným maniokem
zdroj: Recepty 24/7

Moqueca de peixe aipim frit je tradiční brazilská rybí polévka, zahřívaná s kousky manioku. Tento chutný recept spojuje exotické chutě rybího masa s křupavým opečeným maniokem. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm, který vás zahřeje a okouzlí exotickými chutěmi.

Suroviny

  • 500 g rybího masa (např. treska nebo losos)
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 1 zelená paprika
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 limeta
  • sůl, pepř, koriandr
  • 200 g manioku (aipim)

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm na kostičky nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
  2. Přidejte na plátky nakrájená rajčata a restujte, dokud se nerozpadnou.
  3. Přidejte rybí maso nakrájené na kousky a nechte chvíli dusit.
  4. Zalijte kokosovým mlékem, přidejte na plátky nakrájenou limetu a nechte provařit.
  5. Po potřebě dochuťte solí, pepřem a koriandrem.
  6. Mezitím si na pánvi opečte na kostičky nakrájený maniok (aipim), dokud nezezlátne.
  7. Servírujte rybí polévku v misce s opečeným maniokem na vrchu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *