17. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí dušená na červeném víně je lahodné a bohatě aromatické jídlo, které jistě potěší vaše chuťové buňky. Recept na tento tradiční pokrm je jednoduchý a rychlý, takže si ho můžete snadno připravit doma. Skvěle se hodí na rodinné oslavy nebo romantickou večeři ve dvou. S vůní červeného vína a lahodně měkkým masem nikdo odolat neodolá! Zkuste tento recept a překvapte své blízké lahodným jídlem plným chutí.
Suroviny
- 600g hovězího masa na guláš
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 200ml červeného vína
- 400ml hovězího vývaru
- 2 lžíce oleje
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Na oleji osmahneme na kostky nakrájenou cibuli, česnek a na kolečka nakrájenou mrkev.
- Přidáme nakrájené maso a necháme zatáhnout.
- Zalijeme červeným vínem a necháme vypařit.
- Přilijeme hovězí vývar, osolíme, opepříme a přidáme kmín.
- Přiklopíme poklicí a dušíme na mírném ohni 1,5-2 hodiny, dokud maso není měkké.