17. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí dušená na červeném víně
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí dušená na červeném víně je lahodné a bohatě aromatické jídlo, které‌ jistě potěší‌ vaše chuťové buňky. Recept na tento‍ tradiční pokrm je jednoduchý a rychlý, takže si ho můžete snadno připravit doma. ‌Skvěle‌ se hodí na rodinné oslavy nebo romantickou večeři ⁢ve dvou. S vůní červeného vína a lahodně⁢ měkkým masem nikdo odolat neodolá! Zkuste ⁢tento ⁣recept ⁤a překvapte své blízké lahodným jídlem plným⁤ chutí.

Suroviny

  • 600g‌ hovězího masa‌ na guláš
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ‍mrkve
  • 200ml červeného vína
  • 400ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce oleje
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Na oleji osmahneme na ‌kostky nakrájenou cibuli, česnek‍ a na kolečka nakrájenou mrkev.
  2. Přidáme nakrájené maso a necháme zatáhnout.
  3. Zalijeme červeným vínem a necháme vypařit.
  4. Přilijeme hovězí vývar, osolíme, ‌opepříme a přidáme⁢ kmín.
  5. Přiklopíme poklicí a dušíme ⁣na mírném ohni 1,5-2 hodiny, ⁣dokud maso není ⁣měkké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *