17. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi-čigae sočivová polévka s kuřecím masem je lahodná a výživná korejská polévka plná chuti. V této receptu se kombinuje tradiční kimchi s červenou čočkou, kuřecím masem a aromatickými kořeními, aby vznikla lahodná a zdravá polévka, která potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept doma a užijte si lahodnou korejskou kuchyni v pohodlí vašeho domova.
Suroviny
- 1 šálek červené sočivové čočky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kimchi
- 200 g kuřecích prsou
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička pálivé papriky
- 1 lžička oleje
- 700 ml kuřecího vývaru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Sočivovou čočku důkladně propláchněte pod tekoucí vodou a nechte ji okapat.
- Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kousky.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa a restujte je, dokud neztratí růžovou barvu.
- Přidejte kimchi, sójovou omáčku a pálivou papriku a promíchejte.
- Přidejte propláchnutou sočivovou čočku a zalijte kuřecím vývarem.
- Počkejte, až polévka začne vařit, pak ztlumte plamen a nechte vařit asi 20 minut, nebo dokud čočka nebude měkká.
- Případně dochuťte solí a pepřem a podávejte horké.