17. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Moqueca de Peixe a Banana je tradiční brazilské rybí jídlo, které se připravuje s přidáním banánů pro sladko-kyselou chuť. Tento lahodný pokrm je plný exotických chutí a určitě si ho zamilujete. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si skvělou chuťovou orgii!
Suroviny
- 500 g čerstvého bílého rybího masa (např. treska, pstruh nebo tilápie)
- 2 banány
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 400 ml kokosového mléka
- 1 červená paprika
- 1 limetka
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- petržel na ozdobení
- soľ a čerstvo mletý čierny korenie podľa chuti
Postup
- Na začiatok si pripravíme všetky suroviny a mäso narežeme na kocky. Banány olúpeme a nakrájame na plátky.
- V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak. Potom pridáme papriky nakrájané na prúžky a orestujeme ďalej.
- Pridáme rajčatá nakrájané na kocky a mierne podusíme. Potom pridáme rybu a necháme ju orestovať.
- Zalejeme kokosovým mliekom a necháme variť približne 10-15 minút, pokiaľ sa ryba neupraví. Podľa chuti dochutíme soľou, čiernym korením a štiavou z limety.
- Na záver pridáme plátky banánov a necháme variť ďalších 5 minút, aby sa zohriali. Podávame posypané nasekanou petrželkou.