17. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Moqueca de Peixe a Banana
zdroj: Recepty 24/7

Moqueca de Peixe a Banana je tradiční brazilské rybí jídlo, které se připravuje s přidáním banánů pro sladko-kyselou chuť. Tento lahodný pokrm je plný exotických chutí a určitě si ho zamilujete. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si skvělou chuťovou orgii!

Suroviny

  • 500 g čerstvého bílého rybího masa (např. treska, pstruh nebo tilápie)
  • 2 banány
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 červená paprika
  • 1 limetka
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • petržel na ozdobení
  • soľ a čerstvo mletý čierny korenie podľa chuti

Postup

  1. Na začiatok si pripravíme všetky suroviny a mäso narežeme na kocky. Banány olúpeme a nakrájame na plátky.
  2. V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak. Potom pridáme papriky nakrájané na prúžky a orestujeme ďalej.
  3. Pridáme rajčatá nakrájané na kocky a mierne podusíme. Potom pridáme rybu a necháme ju orestovať.
  4. Zalejeme kokosovým mliekom a necháme variť približne 10-15 minút, pokiaľ sa ryba neupraví. Podľa chuti dochutíme soľou, čiernym korením a štiavou z limety.
  5. Na záver pridáme plátky banánov a necháme variť ďalších 5 minút, aby sa zohriali. Podávame posypané nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *