16. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské empanadas s masovou nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské empanadas s masovou nádivkou jsou lahodné tradiční argentinské pečivo plněné chutnou masovou směsí. S trochou pikantního koření a křupavým těstem jsou skvělou volbou pro milovníky exotických chutí. Vyzkoušejte náš recept a užijte si skvělou chuť argentinské kuchyně!

Suroviny:

  • 500g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • 500g listového těsta
  • 1 vajíčko na potření

Postup:

  1. Na pánvi osmahneme na kostky nakrájené maso.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nakrájenou papriku. Prosmícháme a podusíme.
  3. Přidáme rajčatový protlak, papriku, kmín, sůl a pepř. Provaříme a necháme vychladnout.
  4. Listové těsto vyválíme na válec a nakrájíme na menší kruhy.
  5. Na každý kruh dáme lžíci nádivky z masa, zatlačíme a okraje zalepíme vidličkou.
  6. Empanadas potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C asi 20 minut, dokud nezezlátne.
  7. Hotové empanadas podáváme teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *