16. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinské empanadas s masovou nádivkou jsou lahodné tradiční argentinské pečivo plněné chutnou masovou směsí. S trochou pikantního koření a křupavým těstem jsou skvělou volbou pro milovníky exotických chutí. Vyzkoušejte náš recept a užijte si skvělou chuť argentinské kuchyně!
Suroviny:
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička papriky
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- 500g listového těsta
- 1 vajíčko na potření
Postup:
- Na pánvi osmahneme na kostky nakrájené maso.
- Přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nakrájenou papriku. Prosmícháme a podusíme.
- Přidáme rajčatový protlak, papriku, kmín, sůl a pepř. Provaříme a necháme vychladnout.
- Listové těsto vyválíme na válec a nakrájíme na menší kruhy.
- Na každý kruh dáme lžíci nádivky z masa, zatlačíme a okraje zalepíme vidličkou.
- Empanadas potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C asi 20 minut, dokud nezezlátne.
- Hotové empanadas podáváme teplé.