16. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si autentickou korejskou chuť s naším receptem na tradiční pikantní kimchi. Naučíme vás, jak si vyrobit tento lahodný fermentovaný pokrm plný chutí a zdravých probiotik. Buďte odvážní a vyzkoušejte nový kulinářský zážitek s naším receptem na kimchi!
Suroviny
- 1 hlávka zelí napa (napjená zelí)
- 4 mrkve
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce soli
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce krevetové pasty (nebo rybí omáčky)
- 1 lžíce červené papriky (korejské chili pasta)
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce rybí omáčky
Postup
- Nařežeme zelí napa na menší kousky, osolíme ho a necháme asi hodinu odstát.
- Oloupeme a nastrouháme mrkev, na tenké plátky nakrájíme cibuli a prolisujeme česnek.
- V míse smícháme sol, cukr, krevetovou pastu, červenou papriku, sezamový olej a rybí omáčku.
- Přidáme nakrájenou mrkev, cibuli a česnek a důkladně promícháme.
- Z kopečku zelí vymačkáme přebytečnou šťávu a přidáme ho ke směsi s ostatními surovinami.
- Vše důkladně promícháme a přendáme do skleněné nádoby s víkem.
- Kimchi necháme fermentovat při pokojové teplotě asi 2-3 dny, poté ho uložíme do lednice.