16. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Houskový knedlík s vepřovým masem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyberte si skvělý recept na tradiční houskový knedlík s lahodným vepřovým masem. Tento klasický český pokrm je oblíbený pro svou jednoduchou přípravu a vynikající chuť. Vyzkoušejte ho doma a nechte se hýčkat lahodnou kombinací měkkých knedlíků a šťavnatého vepřového masa.

Suroviny

  • 500g hladké mouky
  • 1 kvasnicový kostička
  • 250ml mléka
  • 1 vejce
  • sůl a pepř podle chuti
  • 400g vepřového masa
  • olej na smažení

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte mouku, rozdrobenou kvasnici a sůl.
  2. Přidejte mléko a vejce a vypracujte těsto. Přikryjte utěrkou a nechte kynout asi 1 hodinu.
  3. Mezitím nakrájejte vepřové maso na menší kousky a osolte a opepřete podle chuti.
  4. Rozpalte olej na pánvi a maso opečte z obou stran dozlatova.
  5. Z kynutého těsta vytvořte váleček a nakrájejte ho na plátky, které následně uvařte ve vařící osolené vodě.
  6. Nakonec hotové knedlíky podávejte s opečeným vepřovým masem a podle chuti můžete přidat i omáčku nebo zeleninu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *