16. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyberte si skvělý recept na tradiční houskový knedlík s lahodným vepřovým masem. Tento klasický český pokrm je oblíbený pro svou jednoduchou přípravu a vynikající chuť. Vyzkoušejte ho doma a nechte se hýčkat lahodnou kombinací měkkých knedlíků a šťavnatého vepřového masa.
Suroviny
- 500g hladké mouky
- 1 kvasnicový kostička
- 250ml mléka
- 1 vejce
- sůl a pepř podle chuti
- 400g vepřového masa
- olej na smažení
Postup
- Ve velké míse smíchejte mouku, rozdrobenou kvasnici a sůl.
- Přidejte mléko a vejce a vypracujte těsto. Přikryjte utěrkou a nechte kynout asi 1 hodinu.
- Mezitím nakrájejte vepřové maso na menší kousky a osolte a opepřete podle chuti.
- Rozpalte olej na pánvi a maso opečte z obou stran dozlatova.
- Z kynutého těsta vytvořte váleček a nakrájejte ho na plátky, které následně uvařte ve vařící osolené vodě.
- Nakonec hotové knedlíky podávejte s opečeným vepřovým masem a podle chuti můžete přidat i omáčku nebo zeleninu.