15. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento tradiční argentinský recept na empanadas plněné lahodnou masovou nádivkou. Kombinace křupavého těsta a šťavnatého náplně vám rozhodně zvedne náladu! S námi si jednoduše připravíte skvělou večeři nebo svačinu, která potěší celou rodinu. Náš recept je snadný a rychlý, takže se do vaší kuchyně můžete pustit hned teď. Buďte šéfkuchařem ve svém vlastním domově a překvapte své blízké touto lahodnou pochoutkou.
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 2 rajčata
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- Špetka soli a pepře
- 500g lívanečního těsta
- 1 vajíčko
Postup
- Na pánvi osmahneme na kostky nakrájené hovězí maso s cibulí, česnekem a paprikou.
- Přidáme nakrájená rajčata, kmín, papriku, sůl a pepř a dusíme do měkkého.
- Těsto rozválíme na tenké pláty a naplníme masovou nádivkou.
- Okraje těsta spojíme a zapečeme v troubě na 180°C dozlatova.
- Před podáváním můžeme empanadas posypat čerstvou petrželkou a podávat s chilli omáčkou.