Indický červený kari je lahodná a exotická směs koření, která dodá vařeným pokrmům intenzivní a pikantní chuť. Vyzkoušejte tento recept a připravte si doma dokonalý indický kari, který si zamilujete!

Suroviny

  • 400g kuřecích prsou
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 2 lžíce červeného kari koření
  • 400ml kokosového mléka
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na oleji osmahneme na drobné kousky nakrájené kuřecí prsa.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a osmahneme dozlatova.
  3. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a restujeme do měkka.
  4. Přidáme kari koření, osolíme, opepříme a promícháme.
  5. Zalijeme kokosovým mlékem a vmícháme rajčatový protlak.
  6. Necháme provařit, dokud omáčka nezhoustne.
  7. Pokrm můžeme podávat s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *