14. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodnou italskou pizzu s čerstvými rajčaty a lahodnou mozzarellou. Křehké těsto, šťavnatá rajčata a tajemně se rozpouštějící sýr vám zajistí nezapomenutelný kulinářský zážitek. Naučte se, jak si připravit tradiční italskou chuť přímo v pohodlí vaší kuchyně. Buon appetito!
Suroviny
- 500g pizzy těsta
- 200g mozzarelly
- 500g rajčat
- 1 cibule
- česnek
- olivový olej
- sůl
- pepř
- bazalka
Postup
- Rajčata nakrájejte na tenké plátky a mozzarellu na plátky.
- Cibuli nakrájejte na tenké plátky a na pánvi osmažte se stroužkem česneku na olivovém oleji.
- Pizzové těsto rozválejte na plech a potřete osmaženou cibulí s česnekem.
- Pokladte plátky rajčat a mozzarelly na těsto.
- Přidejte sůl, pepř a najemno nakrájenou bazalku.
- Pečte v troubě vyhřáté na 200°C po dobu 15-20 minut, dokud není pizza zlatě hnědá.