14. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Houbová polévka s pažitkou
zdroj: Recepty 24/7

⁣ Vyzkoušejte lahodnou ⁤houbovou polévku s pažitkou, která vám zahřeje duši i‌ tělo.​ Tento recept‍ je ‌jednoduchý a rychlý, ale⁣ přitom plný bohatého houbového⁢ aroma ‍a svěží chuti čerstvé pažitky. Baví vás vaření? Pak si⁢ nenechte ujít ​tuto lahodnou kombinaci‍ chutí.

Suroviny:

  • 500g čerstvých hub (klouzek nebo žampiony)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky⁤ česneku
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 200ml ⁢smetany ke šlehání
  • sůl, pepř
  • čerstvá pažitka​ na dochucení

Postup:

  1. Na​ pánvi‍ osmahneme na másle na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme nakrájené ‌houby a ⁣restujeme, dokud nevypaří veškerou ‌tekutinu.
  3. Zalijeme‍ zeleninovým vývarem a vaříme ‌tak‌ dlouho, dokud houby nezměknou.
  4. Poté polévku rozmixujeme na krémovou konzistenci.
  5. Přidáme smetanu‌ ke šlehání a dochutíme solí a pepřem.
  6. Servírujeme posypané nasekanou pažitkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *