14. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Jehněčí korma se šťavnatým chlebem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a pikantní jehněčí korma se šťavnatým a chrumkavým chlebem. Tento tradiční indický recept spojuje jemně kořeněné kousky jehněčího masa s aromatickými omáčkami a podává se s čerstvě upečeným chlebem na skvělou kombinaci chutí. Vyzkoušejte tento exotický pokrm doma a nadchněte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
  • 1 cibule nasekaná
  • 2 stroužky česneku nasekané
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 400g rajčat z konzervy
  • 150ml kuřecího vývaru
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Na podávání: šťavnatý chléb

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte cibuli s česnekem.
  2. Přidejte kari koření a kmín, promíchejte.
  3. Přidejte nakrájené jehněčí maso a nechte ho zezlátnout.
  4. Přidejte rajčata z konzervy a zalijte kuřecím vývarem.
  5. Přiveďte k varu, ztlumte plamen a nechte vařit 30-40 minut, dokud maso není měkké.
  6. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  7. Podávejte se šťavnatým chlebem a můžete ozdobit bylinkami podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *