14. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a pikantní jehněčí korma se šťavnatým a chrumkavým chlebem. Tento tradiční indický recept spojuje jemně kořeněné kousky jehněčího masa s aromatickými omáčkami a podává se s čerstvě upečeným chlebem na skvělou kombinaci chutí. Vyzkoušejte tento exotický pokrm doma a nadchněte své chuťové buňky!
Suroviny
- 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nasekaná
- 2 stroužky česneku nasekané
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce kari koření
- 1 lžíce mletého kmínu
- 400g rajčat z konzervy
- 150ml kuřecího vývaru
- Sůl a pepř podle chuti
- Na podávání: šťavnatý chléb
Postup
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte cibuli s česnekem.
- Přidejte kari koření a kmín, promíchejte.
- Přidejte nakrájené jehněčí maso a nechte ho zezlátnout.
- Přidejte rajčata z konzervy a zalijte kuřecím vývarem.
- Přiveďte k varu, ztlumte plamen a nechte vařit 30-40 minut, dokud maso není měkké.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte se šťavnatým chlebem a můžete ozdobit bylinkami podle chuti.