14. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Pho Bo je tradiční vietnamská polévka plná exotických chutí a vůní. Tato lahodná a výživná polévka je připravena z hovězího masa, rýžových nudlí, bylinek a koření jako badyán, hřebíček a skořice. Vyzkoušejte tento autentický recept na Pho Bo a přenesete se do uliček Vietnamu. Naše kuchařská příručka vám krok za krokem ukáže, jak si připravit tuto lahodnou vietnamskou specialitu.
Suroviny
- 400g hovězího masa (na nudle)
- 1 cibule
- 5 hřebíčků
- 5 kuliček nového koření
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička skořice
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička černého pepře
- 2 lžíce rybí omáčky
- 400g rýžových nudlí
- 1 limeta
- čerstvá koriandr na posypání
Postup
- Na pánvi opečeme cibuli, hřebíček, nové koření, koriandr, zázvor, skořici, kmín a pepř, dokud nezačnou vonět.
- Přisypeme rybí omáčku a zalijeme 1,5 litrem vody. Přiveďte k varu a vařte 30 minut.
- Odstavte a nechte vychladnout, pak scedíme a přidáme naslano.
- Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky a osmahneme na pánvi.
- V hrnci uvaříme nudle dle návodu na obalu. Nudle scedíme a rozdělíme do polévkových mís.
- Na nudle přidáme osmažené hovězí maso a zalijeme vroucím vývarem.
- Polévku ozdobíme limetkou a čerstvým koriandrem.