13. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Šťavnaté černé rizoto s lahodnými krevetami je skvělou volbou pro milovníky mořských dobrot. Tento recept vás okouzlí bohatou chutí a dokonalou konzistencí. Připravte si ho doma a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 250 g černého rýže
- 500 ml rybího vývaru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g krevet
- olivový olej
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Poté přidáme černou rýži a smažíme ji cca 2 minuty, dokud se zrna nezačnou lesknout.
- Postupně přiléváme rybí vývar a necháme rýži vařit podle návodu na obalu, obvykle 30-40 minut.
- V další pánvi zpěníme krevety na olivovém oleji dozlatova.
- Když je rýže uvařená, přidáme krevety do rýžové směsi a promícháme.
- Pokud je rizoto příliš suché, přilijeme trochu vody nebo vývaru.
- Před podáváním můžeme rizoto posypat nasekanou čerstvou petrželkou.