13. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Černé rizoto s krevetami
zdroj: Recepty 24/7

Šťavnaté černé rizoto s lahodnými krevetami je skvělou volbou pro milovníky mořských dobrot. Tento recept vás okouzlí bohatou chutí a dokonalou konzistencí. Připravte si ho doma a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 250 g černého rýže
  • 500 ml rybího vývaru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g krevet
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Poté přidáme černou rýži a smažíme ji cca 2 minuty, dokud se zrna nezačnou lesknout.
  3. Postupně přiléváme rybí vývar a necháme rýži vařit podle návodu na obalu, obvykle 30-40 minut.
  4. V další pánvi zpěníme krevety na olivovém oleji dozlatova.
  5. Když je rýže uvařená, přidáme krevety do rýžové směsi a promícháme.
  6. Pokud je rizoto příliš suché, přilijeme trochu vody nebo vývaru.
  7. Před podáváním můžeme rizoto posypat nasekanou čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *