13. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na lahodnou rajskou omáčku s mozzarellou, která se skvěle hodí k těstovinám nebo pečivu. S čerstvými rajčaty a voňavým sýrem mozzarella si pochutnáte na lahodné omáčce plné chuti a vitamínů. Připravte si ji během pár minut a pochutnejte si na skvělém jídle plném italského šarmu.
Suroviny
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 400g paradajkových krúžkov
- 200g mozzarelly
- čerstvá bazalka
- olivový olej
- soľ, cukor, čierne korenie
Postup
- Na panvici rozpálte olivový olej a orestujte jemne nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak.
- Pridajte paradajkové krúžky a nechajte omáčku pomaly variť asi 15-20 minút, občas premiešajte.
- Pridajte soľ, cukor a čierne korenie podľa chuti a nechajte ešte variť chvíľu, až sa zomknú chutí.
- Potom pridajte nakrájanú mozzarellu a nechajte ju vo varcí omáčky dobre roztopiť.
- Omáčku podávajte pokropenú čerstvou bazalkou na cestoviny alebo s pečivom.