13. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéská kuřecí kari polévka je lahodná exotická pochoutka plná ovocných a kořeněných chutí. Podává se s rýží nebo čerstvým chlebem a je skvělou volbou pro ty, kdo milují pikantní a aromatická jídla. S naším receptem na indonéskou kuřecí kari polévku si lahodně pochutnáte na tradiční asijské kuchyni přímo v pohodlí domova. Podívejte se na náš krok za krokem návod a dejte se do vaření!
Suroviny
- 400g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce červené kari pasty
- 1 l kokosového mléka
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce cukru
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
- na podávání: čerstvá koriandr, plátky limetky, chilli paprička
Postup
- Na oleji zpřejímejte nasekanou cibuli a česnek.
- Přidejte nasekané kuřecí maso a osmahněte ho dozlatova.
- Přidejte kari pastu a promíchejte.
- Zalijte kokosovým mlékem a nechte vařit asi 15 minut.
- Přidejte sójovou omáčku a cukr. Ochutnejte a případně osolte a opepřete.
- Podávejte posypané nasekaným koriandrem, plátky limetky a chilli papričkou.