13. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vychutnejte si klasickou italskou pochoutku s naší lahodnou pizzou s plátky šunky. Naučte se, jak snadno a rychle připravit tu nejlepší pizzu doma. Základem je kvalitní těsto, které je potřené rajčatovou omáčkou a posypané štědrou vrstvou sýra a plátky lahodné šunky. Tato pizza je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už ji servírujete na rodinné oslavě nebo si ji dopřáváte při sledování oblíbeného filmu. Bon appétit!
Suroviny
- 500g pizzového těsta
- 200g plátků šunky
- 200g nahrubo nastrouhaného sýra
- 300g rajčatového protlaku
- 1 cibule
- 1 paprika
- sójová omáčka, sůl, pepř, oregano
Postup
- Nejprve si připravíme pizzové těsto, na kterém si necháme pizzu péct.
- Na pánvi osmahneme na másle nasekanou cibuli a papriku.
- Přidáme rajčatový protlak a dochutíme podle chuti sójovou omáčkou, solí, pepřem a oreganem.
- Pizzové těsto rozválíme na plech a potřeme připravenou směsí s rajčaty.
- Na ní rovnoměrně rozložíme plátky šunky a posypeme nastrouhaným sýrem.
- Pizzu pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 15-20 minut, nebo dokud nebude těsto zlatavě hnědé.
- Poté pizzu vyndáme z trouby, necháme trochu vychladnout a můžeme podávat.