13. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Křupavé tofu s rýží a zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na křupavé tofu s rýží a zeleninou, který potěší vaše chuťové buňky i tělo. Tofu je bohatým zdrojem bílkovin, zatímco zelenina dodává potřebné vitamíny a vlákninu. Tento chutný a zdravý pokrm je ideální volbou pro vegetariány i všechny, kteří chtějí užít delikátní a vyváženou večeři. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si křupavou večeři během chvilky!

Suroviny

  • 200g tofu
  • 1 hrnek vařené rýže
  • 1 paprika
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička koření podle chuti (např. kurkuma, kari)
  • soľ, pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte nakrájenou papriku a nastrouhanou mrkev a restujte do měkka.
  3. Přidejte kostky tofu a restujte dozlatova.
  4. Přidejte uvařenou rýži a promíchejte vše dohromady.
  5. Přidejte sójovou omáčku, koření, sůl a pepř a poduste alespolu.
  6. Podávejte horké a ozdobte nasekanou petrželkou nebo luštěninovými klíčky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *