13. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská polévka minestrone.
zdroj: Recepty 24/7

Italská polévka minestrone je lahodné a zdravé jídlo plné zeleniny, luštěnin a bylinek. Tato tradiční italská specialita je ideální volbou pro studené dny, kdy si chcete dopřát chutnou a vydatnou polévku. Naučte se, jak snadno a rychle připravit domácí italskou polévku minestrone a pochutnejte si na jejím bohatém a osvěžujícím chuťovém zážitku.

Suroviny:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 1 brambora, nakrájená na kostičky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 400g loupaných rajčat z plechovky
  • 100g pasty z fazolí
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 100g těstovin (např. krátké tubes nebo fazolky)
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidáme mrkev, bramboru a oregano a opékáme asi 5 minut.
  3. Přidáme rajčata, pastu z fazolí, vývar a necháme vařit asi 20 minut.
  4. Přidáme těstoviny a vaříme podle pokynů na obalu, dokud nejsou těstoviny měkké.
  5. Ochutnáme solí a pepřem a případně dochutíme bylinkami podle chuti.
  6. Servírujeme horké s kousky chleba nebo nachystaným grilovaným sýrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *