13. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italská polévka minestrone je lahodné a zdravé jídlo plné zeleniny, luštěnin a bylinek. Tato tradiční italská specialita je ideální volbou pro studené dny, kdy si chcete dopřát chutnou a vydatnou polévku. Naučte se, jak snadno a rychle připravit domácí italskou polévku minestrone a pochutnejte si na jejím bohatém a osvěžujícím chuťovém zážitku.
Suroviny:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 1 brambora, nakrájená na kostičky
- 1 lžička sušeného oregana
- 400g loupaných rajčat z plechovky
- 100g pasty z fazolí
- 1 litr zeleninového vývaru
- 100g těstovin (např. krátké tubes nebo fazolky)
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidáme mrkev, bramboru a oregano a opékáme asi 5 minut.
- Přidáme rajčata, pastu z fazolí, vývar a necháme vařit asi 20 minut.
- Přidáme těstoviny a vaříme podle pokynů na obalu, dokud nejsou těstoviny měkké.
- Ochutnáme solí a pepřem a případně dochutíme bylinkami podle chuti.
- Servírujeme horké s kousky chleba nebo nachystaným grilovaným sýrem.