12. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Nasi Goreng je tradiční indonéské jídlo, které spojuje vynikající chutě a exotické koření. Tato lahodná smažená rýže je plná přísad jako kuřecí maso, zelenina, vejce a sladká sójová omáčka. Naučte se, jak připravit tuto lahodnou indonéskou specialitu doma a přenesete se do chutí vzdálené Indonésie. S receptem na Nasi Goreng získáte novou oblíbenou večeři pro celou rodinu!
Suroviny
- 300 g vařené rýže
- 2 vejce
- 100 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička kari koření
- olej na smažení
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a restujte dozlatova.
- Přidejte do pánve vařenou rýži a smažte 2-3 minuty.
- V míse rozklepněte vejce, osolte, opepřete a přidejte do pánve.
Počkejte až se vejce začne sypat a promíchejte s rýží. - Přidejte sójovou omáčku, cukr, kari koření a promíchejte vše dohromady.
- Pokud chcete můžete přidat ještě zeleninu dle chuti.
- Pokud je smažená rýže příliš suchá, můžete přidat trochu vody nebo vývaru.
- Hotovou směs nechte probublat alespoň 5 minut a dochuťte solí a pepřem.