11. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Pikantní hovězí porce na grilu
zdroj: Recepty 24/7

Gurmánský recept na pikantní hovězí porce na grilu, který vás okouzlí výraznými chutěmi a jemným grilovaným aroma. Skvělá volba pro milovníky pikantních pokrmů, kteří si rádi pochutnají na kvalitním kousku hovězího masa. Naučte se připravit tento lahodný pokrm a udělejte si radost i vašim chuťovým buňkám!

Suroviny

  • 500g hovězího masa (např. roštěná nebo steaky)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička mletého česneku
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 1/4 lžičky mletého kajenského pepře

Postup

  1. V míse smíchejte olivový olej, papriku, česnek, sůl, pepř, kmín, koriandr a kajenský pepř
  2. Maso opláchněte a osušte papírovým ubrouskem
  3. Porce masa potřete připravenou marinádou a nechte odležet v lednici minimálně 30 minut
  4. Zahřejte gril na střední teplotu a grilujte hovězí porce podle vaší představy
  5. Po upečení nechte maso odpočinout několik minut a podávejte např. s pečenými brambory a zeleninou

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *