11. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Tandoori kuřecí maso s rýží je tradiční indické jídlo plné exotických koření a chutí. Lahodné kuřecí kousky jsou marinovány v jogurtu a směsi tandoori koření, aby získaly bohatou a pikantní chuť. Servírujte s aromatickou a nadýchanou rýží jako hlavní chod na vašem stolu plným lahodných indických pokrmů. Podívejte se na tento recept a užijte si lákavé kombinace chutí a vůní!
Suroviny
- 500g kuřecích prsou
- 200g řeckého jogurtu
- 1 citron (šťáva)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička garam masaly
- Sůl a pepř podle chuti
- 300g dlouhozrnné rýže
- čerstvá nasekaná petrželka na ozdobení
Postup
- Nejprve připravte marinádu smícháním jogurtu, citronové šťávy, česneku, zázvoru, kmínu, kurkumy, papriky, garam masaly, soli a pepře v misce.
- Omyjte a nakrájejte kuřecí prsa na menší kousky a smíchejte je s marinádou. Nechte marinovat nejlépe přes noc, ale minimálně 1 hodinu.
- Předehřejte troubu na 200°C a připravte plech s pečicím papírem.
- Na plech vyložený papírem rozložte kuřecí kousky a pečte v troubě asi 25-30 minut, dokud nejsou maso propečené a šťavnaté.
- Mezitím si uvařte rýži podle návodu na obalu.
- Smažte rýži na pánvi s trochou oleje a přidejte do ní zbylé marinádě z pečení kuřecího masa.
- Servírujte tandoori kuřecí maso s rýží posypané čerstvou nasekanou petrželkou.