11. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Tandoori kuřecí maso s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Tandoori kuřecí maso s rýží je tradiční indické jídlo plné exotických koření a chutí. Lahodné kuřecí kousky jsou marinovány v jogurtu a směsi tandoori koření, aby získaly bohatou a pikantní chuť. Servírujte s aromatickou a nadýchanou rýží jako hlavní chod na vašem stolu plným lahodných indických pokrmů. Podívejte se na tento recept a užijte si lákavé kombinace chutí a vůní!

Suroviny

  • 500g kuřecích prsou
  • 200g řeckého jogurtu
  • 1 citron (šťáva)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička garam masaly
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 300g dlouhozrnné rýže
  • čerstvá nasekaná petrželka na ozdobení

Postup

  1. Nejprve připravte marinádu smícháním jogurtu, citronové šťávy, česneku, zázvoru, kmínu, kurkumy, papriky, garam masaly, soli a pepře v misce.
  2. Omyjte a nakrájejte kuřecí prsa na menší kousky a smíchejte je s marinádou. Nechte marinovat nejlépe přes noc, ale minimálně 1 hodinu.
  3. Předehřejte troubu na 200°C a připravte plech s pečicím papírem.
  4. Na plech vyložený papírem rozložte kuřecí kousky a pečte v troubě asi 25-30 minut, dokud nejsou maso propečené a šťavnaté.
  5. Mezitím si uvařte rýži podle návodu na obalu.
  6. Smažte rýži na pánvi s trochou oleje a přidejte do ní zbylé marinádě z pečení kuřecího masa.
  7. Servírujte tandoori kuřecí maso s rýží posypané čerstvou nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *