10. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné veganské jablečné muffiny se skořicí. Tento recept je ideální nejen pro ty, kteří lpí na rostlinné stravě, ale také pro všechny milovníky sladkých dobrot. Jemná kombinace jablek a skořice v těchto muffinech vytvoří neodolatelnou chuťovou explozi. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 2 šálky hladké mouky
- 1/2 šálku třtinového cukru
- 1 lžička skořice
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 šálku rostlinného mléka
- 1/3 šálku rostlinného oleje
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 středně velká jablka, oloupaná a nakrájená na malé kousky
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C a připravte si muffinové formičky.
- V míse smíchejte mouku, cukr, skořici, jedlou sodu a sůl.
- V jiné míse smíchejte rostlinné mléko, olej, jablečný ocet a vanilkový extrakt.
- Pomalu vmíchejte suché ingredience do mokrých, dokud nedostanete hladké těsto.
- Poté vmíchejte nakrájená jablka do těsta.
- Rozdělte těsto do muffinových formiček a pečte 20-25 minut nebo dokud muffiny nezačnou zlatě hnědnout.
- Hotové muffiny nechte vychladnout a pak si je můžete doplnit skořicovým cukrem nebo polevou z roztavené čokolády.