10. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou domácí rajčatovou těstovinovou omáčku s čerstvou bazalkou. Tento recept je ideální pro všechny milovníky italských chutí a je připraven během chvilky. Ochutnejte intenzivní a aromatickou omáčku, která skvěle ladí s různými druhy těstovin. S naším receptem si jednoduše dopřejete chutný a zdravý oběd či večeři.
Suroviny
- 400 g rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- Čerstvá bazalka
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
- 400 g těstovin
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na plátky nakrájený česnek a restujeme pár minut.
- Rajčata sparíme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme do pánve k cibuli s česnekem a vaříme asi 10 minut, dokud rajčata nezměknou a vytvoří se omáčka.
- Přidáme nasekanou bazalku a osolíme a opepříme podle chuti.
- V mezičase uvaříme těstoviny dle pokynů na obalu. Scedíme je a smícháme s hotovou omáčkou.
- Po dozdobení bazalkou je omáčka připravena k podávání. Dobrou chuť!