9. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte chutný recept na kořeněný hummus s červenou paprikou, který dodá vašim pokrmům intenzivní chuť a barvu. Hummus je ideální jako dip nebo příloha k pečivu či zeleninovým tyčinkám. Nechte se unést exotickými vůněmi a ochutnejte tento lahodný a zdravý pokrm plný vitamínů a minerálů. Směs cizrnových bledých hummusu a křenové červené papriky vytvoří kombinaci, která vám zaručeně zvedne náladu!
Suroviny
- 1 plechovka cizrny
- 1 červená paprika
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce tahini pasty
- 1 citron (šťáva)
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup
- Oloupejte a nakrájejte červenou papriku na menší kusy.
- Očistěte česnek a nakrájejte ho na drobné kousky.
- Ve food processoru smíchejte cizrnu, červenou papriku, česnek, tahini pastu, citronovou šťávu, kmín, koriandr, sůl a pepř.
- Pomalu přilijte olivový olej a mixujte, dokud není směs hladká.
- Případně dochuťte solí a pepřem dle chuti.
- Servírujte s plátky červené papriky a olivovým olejem na vrchu. Nakonec ozdobte koriandrem.