8. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné brazilské kuřecí kousky podávané s fazolemi a exotickými kořením. Tento jednoduchý recept vám přinese chuť tropické Brazílie přímo do vaší kuchyně! Sledujte náš krok za krokem návod a užijte si chutnou exotickou večeři.
Suroviny
- 4 kousky kuřecího masa
- 1 plechovka fazolí (černé nebo pinto)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička papriky
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř dle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na kostky nakrájenou papriku a kuřecí maso. Orestujte dozlatova.
- Přidejte fazole včetně šťávy z plechovky a nechte provařit asi 10 minut.
- Přidejte papriku, kmín, sůl a pepř podle chuti. Promíchejte a nechte ještě chvíli vařit.
- Po uvaření servírujte s nastrouhanou petrželkou na vrcholu.