8. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Pikantní luštěninový guláš je lahodná a sýtá pokrm, který si zamilují milovníci pikantních chutí. Tento recept kombinuje různé druhy luštěnin s kořením a zeleninou, které společně vytvářejí skvělou chuťovou symfonii. Připravte si tento lahodný guláš a pořádně si pochutnejte!
Suroviny
- 2 hrnky smíchané luštěniny (čočka, fazole, cizrna)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 paprika
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky kmínu
- 1/2 lžičky koriandru
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Luštěniny nechte přes noc namočené ve vodě, poté je sceďte.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Papriku nakrájejte na menší kousky
- Na pánvi rozpalte olej a osmažte cibuli s česnekem dozlatova. Přidejte mletou papriku, kmín a koriandr a krátce restujte.
- Přidejte nakrájenou zeleninu a restujte dalších pár minut.
- Přidejte smíchané luštěniny, zalijte zeleninovým vývarem a přidejte krájená rajčata.
- Osolte, opepřete a dusťe guláš asi 1-1,5 hodiny, nebo dokud luštěniny nezměknou.
- Případně dochuťte a podávejte s chlebem nebo rýží.