7. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Chutné kuřecí křidýlka Buffalo style jsou oblíbeným pokrmem ze severoamerické kuchyně. Vychutnejte si křupavá křidélka zalitá pikantní omáčkou a podávaná s chlazeným dipem a zeleninovými tyčinkami. Recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, ideální na večírek s přáteli nebo jako lahodný oběd. Navštivte naše stránky a podívejte se, jak připravit tuto lahodnou pochoutku krok za krokem!
Suroviny
- 1 kg kuřecích křidýlek
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 1 lžička česneku v prášku
- 1 lžíce oleje
- 1/2 hrnku ostré omáčky (např. Tabasco)
- 1/2 hrnku másla
Postup
- Nejdříve si připravíme směs na obalování kuřecích křidýlek. Ve větší míse smícháme mouku, sůl, pepř a česnek v prášku.
- Kuřecí křidýlka očistíme a osušíme. Poté je obalíme v moučné směsi.
- Na pánvi rozehřejeme olej a opékáme křidýlka z obou stran až dozlatova.
- Mezitím si připravíme omáčku. Na malém ohni rozpustíme máslo a přidáme ostrou omáčku.
- Hotová křidýlka přendáme do mísy a zalijeme je připravenou omáčkou. Důkladně promícháme, aby se omáčka rovnoměrně rozprostřela.
- Podáváme s ranch dipem a zeleninovým salátem. Dobrou chuť!