7. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Skvělý recept na argentinské empanadas se šunkou, které jsou oblíbeným lahůdkou v celé Latinské Americe. Naplňte křehké těsto výraznou šunkou a dalšími lahodnými ingrediencemi a užijte si chutné kousky, které si zamilujete. S tímto receptem si můžete snadno vytvořit domácí verzi této tradiční argentinské speciality.
Suroviny
- 200g hladké mouky
- 100g másla
- 1 vejce
- 200g uzené šunky
- 1 cibule
- 1 paprika
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Na těsto smíchejte mouku, máslo, vejce a špetku soli. Vypracujte hladké těsto a nechte ho odpočinout.
- Na pánvi osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli, papriku a uzenou šunku.
- Ochutnejte směs solí, pepřem a oreganem podle chuti.
- Těsto rozválejte a vykrájejte kolečka.
- Naplněte kolečka směsí se šunkou a uzavřete je do tvaru půlměsíce. Okraje přitlačte vidličkou.
- Pečte empanadas v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut, dokud nezezlátne.