Chutný a kořeněný čočkový guláš je rychlý a jednoduchý recept, který potěší každého milovníka československé kuchyně. S načervenalou barvou a bohatou chutí je tento pokrm příjemně nasycující a zároveň zdravý díky vysokému obsahu bílkovin a vlákniny. S křupavým chlebem nebo vařeným bramborem je to skvělá volba pro oběd nebo večeři.

Suroviny

  • 250g červené čočky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 paprika
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého česneku
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 400g krájených rajčat z plechovky
  • 500ml zeleninového vývaru
  • Sůl, pepř, olej na smažení

Postup

  1. Čočku důkladně propláchněte a nechte namočenou ve vodě minimálně na 30 minut.
  2. Na pánvi osmahněte na oleji nakrájenou cibuli, česnek, na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a papriku.
  3. Přidejte koření (kmín, sladkou papriku, koriandr, česnek a zázvor) a promíchejte.
  4. Přidejte namočenou čočku, omytá krájená rajčata a zeleninový vývar.
  5. Na mírném ohni vařte asi 20-30 minut, dokud není čočka měkká.
  6. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Smažte si domácí knedlíky a podávejte s kořeněným čočkovým gulášem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *