6. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Veganský cuketový krém s hráškem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný veganský cuketový krém s hráškem, který vám bude chutnat naprosto všem! Tento lehký a zdravý recept je plný chutí a vitamínů, ideální na teplé letní dny. Nechte se svést jedinečnou kombinací a užijte si zdravou a vyváženou stravu bez kompromisů. Zamilujete se do tohoto jednoduchého jídla, které si zamiluje i vaše tělo. Zkuste ho ještě dnes!

Suroviny

  • 1 středně velká cuketa
  • 1 hrnek hrášku (mražený nebo čerstvý)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 brambor
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte cibuli, česnek, cuketu a brambor na menší kousky.
  2. V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli s česnekem, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte nakrájenou cuketu a brambor a restujte dalších pár minut.
  4. Přilijte zeleninový vývar a přiveďte k varu. Vařte tak dlouho, dokud není zelenina měkká.
  5. Přidejte hrášek a vařte dalších pár minut, dokud je hrášek hotový.
  6. Smetanový krém rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou konzistenci a dochuťte solí a pepřem.
  7. Servírujte teplý veganský cuketový krém posypaný čerstvým petrželem nebo bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *