6. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na tradiční brazilské kuřecí coxinha plné chuti a křupavé kůrky. Tato lahodná směs kuřecího masa a krémového těsta je oblíbenou pochoutkou pro všechny milovníky brazilské kuchyně. S naším jednoduchým receptem si snadno připravíte tyto lahůdky doma a potěšíte tak své chuťové buňky. Zamilujete se do této brazilské speciality!
Suroviny
- 500g kuřecího masa (doporučujeme stehna)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 500ml kuřecího vývaru
- 200g pšeničné mouky
- sůl a pepř podle chuti
- opečené strouhankované lupínky
Postup
- Na pánvi zpěňte máslo a olivový olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na kostky nakrájené kuřecí maso a osmahněte je dozlatova.
- Přilijte kuřecí vývar a nechte kuřecí maso provařit asi 20 minut.
- Když je maso měkké, vyndejte ho z hrnce a nakrájejte ho na menší kousky.
- Do vývaru přidejte postupně prosejíme pšeničnou mouku a za stálého míchání vařte až získáte hustou hmotu.
- Do směsi přidejte nakrájené kuřecí maso, ochuťte solí a pepřem a nechte vychladnout.
- Formujte z hmoty kuřecí směsi malé kuličky a potom je tvarujte do tvaru kuřecího stehna.
- Potáhněte je ve strouhankách a smažte je dozlatova ve vyhřátém oleji.
- Coxinhas jsou hotové a můžete je podávat jako chuťovku k hlavnímu jídlu nebo jako snack.