6. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Brazilská kuřecí Coxinha recept.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na tradiční brazilské kuřecí coxinha plné chuti a křupavé kůrky. Tato lahodná směs kuřecího masa a krémového těsta je oblíbenou pochoutkou pro všechny milovníky brazilské kuchyně. S naším jednoduchým receptem si snadno připravíte tyto lahůdky doma a potěšíte tak své chuťové buňky. Zamilujete se do této brazilské speciality!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa (doporučujeme stehna)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 500ml kuřecího vývaru
  • 200g pšeničné mouky
  • sůl a pepř podle chuti
  • opečené strouhankované lupínky

Postup

  1. Na pánvi zpěňte máslo a olivový olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte na kostky nakrájené kuřecí maso a osmahněte je dozlatova.
  3. Přilijte kuřecí vývar a nechte kuřecí maso provařit asi 20 minut.
  4. Když je maso měkké, vyndejte ho z hrnce a nakrájejte ho na menší kousky.
  5. Do vývaru přidejte postupně prosejíme pšeničnou mouku a za stálého míchání vařte až získáte hustou hmotu.
  6. Do směsi přidejte nakrájené kuřecí maso, ochuťte solí a pepřem a nechte vychladnout.
  7. Formujte z hmoty kuřecí směsi malé kuličky a potom je tvarujte do tvaru kuřecího stehna.
  8. Potáhněte je ve strouhankách a smažte je dozlatova ve vyhřátém oleji.
  9. Coxinhas jsou hotové a můžete je podávat jako chuťovku k hlavnímu jídlu nebo jako snack.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *