6. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinský biftek s chimichurri sauce
zdroj: Recepty 24/7

Argentinský biftek s chimichurri sauce je lahodný pokrm plný bohatých chutí a vůní. Tento recept vás provede krok za krokem, jak si připravit dokonalý argentinský biftek spolu s osvěžující chimichurri omáčkou. Užijte si chuťovou explozi z jemně grilovaného masa a aromatických bylinek! S tímto receptem si připravíte skvělou večeři pro rodinu nebo večeři s přáteli. Podpořte organizmus spolu s chuťovým zážitkem!

Suroviny

  • 2 kusy argentinského bifteku
  • 1 Červená paprika
  • 1 Zelená paprika
  • 1 Červená cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 Čili paprička
  • Čerstvé bylinky (petržel, koriandr)
  • Olivový olej
  • Bílý vinný ocet
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme chimichurri sauce – do mixéru dáme na drobno nakrájenou cibuli, papriky, česnek, čili papričku a bylinky. Přilijeme olivový olej a vinný ocet a dochutíme solí a pepřem. Mixujeme do hladké konzistence.
  2. Biftek osušíme ubrouskem a dochutíme solí a pepřem z obou stran.
  3. Na rozpálené pánvi smažíme biftek podle preference na medium rare, medium nebo well done.
  4. Hotový biftek podáváme s chimichurri sauce a čerstvým pečivem nebo bramborami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *