6. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční indonéské jídlo – Kuřecí rendang s kokosovým mlékem. Toto chuťově bohaté jídlo kombinuje pikantní koření s hladkým kokosovým mlékem, které dodává jedinečnou a exotickou chuť. Nechte se unést vůní orientální kuchyně a připravte si tento lahodný pokrm ve své kuchyni ještě dnes!
Suroviny
- 500g kuřecího masa (nakrájeného na kostky)
- 400ml kokosového mléka
- 3 lžíce oleje
- 1 cibule (nakrájená na jemné plátky)
- 4 stroužky česneku (rozmačkané)
- 2 cm zázvoru (nastrouhaný)
- 2 lžičky kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mleté papriky
- 2 lžičky třtinového cukru
- 2 lžičky soli
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli, česnek a zázvor dozlatova.
- Přidejte do směsi kurkumu, kmín, skořici a papriku a restujte dalších pár minut.
- Přidejte kuřecí maso a osmahněte z obou stran.
- Přilijte kokosové mléko a nechte vařit na mírném ohni alespoň hodinu a půl, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
- Případně dochuťte solí a cukrem podle chuti.
- Podávejte s rýží nebo jinou přílohou podle vašeho výběru.