6. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Kuřecí panang curry s rýží.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na lahodné kuřecí panang curry s rýží, který vám okamžitě zpříjemní den. Tento tradiční thajský pokrm je plný exotických chutí a aromatických koření, které rozhodně potěší vaše chuťové buňky. Navíc je toto jídlo snadno připravitelné a skvěle se hodí jako rychlý a zdravý oběd či večeře. Nečekejte a vyzkoušejte to!

Suroviny:

  • 400g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 2 lžíce panang curry pasty
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
  • 1 cibule (nakrájená na drobno)
  • 3 stroužky česneku (nastrouhané)
  • 1 lžíce oleje
  • Vařená rýže k podávání
  • Koriandr na ozdobení

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli a česnek, dokud nezměknou.
  2. Přidejte kuřecí maso a restujte ho, dokud nezezlátne.
  3. Přidejte do pánve panang curry pastu a důkladně promíchejte s masem.
  4. Zalijte kokosovým mlékem a rybí omáčkou, přidejte cukr a nechte vařit asi 10 minut.
  5. Přidejte do omáčky nakrájenou papriku a nechte vařit dalších 5 minut.
  6. Hotové panang curry podávejte s vařenou rýží a ozdobte nadrobno nakrájeným koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *