5. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bakso je tradiční indonéská polévka s masovými kuličkami, která okouzlí vaše chuťové buňky exotickými chutěmi a vůněmi. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm doma a užijte si autentický zážitek z indonéské kuchyně. Sledujte recept na bakso a připravte si svou vlastní verzi tohoto lahodného jídla.
Suroviny
- 500g hovězího masa (na mleté maso)
- 100g tapiokové mouky
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžička soli
- 4 šálky hovězího vývaru
- 100g nudlí
- 3 vajíčka
- petržel na ozdobení
Postup
- Nejprve připravte masové kuličky: Rozmixujte hovězí maso s česnekem, cibulí, solí a pepřem.
- Poté smíchejte maso s tapiokovou moukou a tvarujte malé kuličky.
- Přiveďte vývar k varu a přidejte masové kuličky. Vařte asi 15 minut nebo dokud nejsou kuličky vařené.
- V dalším hrnci přiveďte vodu k varu a uvařte nudle podle návodu na obalu.
- V menším hrnci uvařte 3 vajíčka na tvrdo a nakrájejte je na čtvrtky.
- Na talíři servírujte nudle, masové kuličky v hovězím vývaru a ozdobte čtvrtkami vajec a petrželí.
- Můžete podávat s chilli omáčkou nebo sojovou omáčkou podle chuti.