5. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Bakso – indonéský masový polévka.
zdroj: Recepty 24/7

Bakso je tradiční indonéská polévka s masovými kuličkami, která okouzlí vaše chuťové buňky exotickými chutěmi a vůněmi. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm doma a užijte si autentický zážitek z indonéské kuchyně. Sledujte recept na bakso a připravte si svou vlastní verzi tohoto lahodného jídla.

Suroviny

  • 500g hovězího masa (na mleté maso)
  • 100g tapiokové mouky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička soli
  • 4 šálky hovězího vývaru
  • 100g nudlí
  • 3 vajíčka
  • petržel na ozdobení

Postup

  1. Nejprve připravte masové kuličky: Rozmixujte hovězí maso s česnekem, cibulí, solí a pepřem.
  2. Poté smíchejte maso s tapiokovou moukou a tvarujte malé kuličky.
  3. Přiveďte vývar k varu a přidejte masové kuličky. Vařte asi 15 minut nebo dokud nejsou kuličky vařené.
  4. V dalším hrnci přiveďte vodu k varu a uvařte nudle podle návodu na obalu.
  5. V menším hrnci uvařte 3 vajíčka na tvrdo a nakrájejte je na čtvrtky.
  6. Na talíři servírujte nudle, masové kuličky v hovězím vývaru a ozdobte čtvrtkami vajec a petrželí.
  7. Můžete podávat s chilli omáčkou nebo sojovou omáčkou podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *