4. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Ryba na grilu s tropickou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodný pokrm z grilované ryby s exotickou tropickou omáčkou. Tento recept vás okouzlí kombinací šťavnaté ryby a svěží omáčky plné exotických chutí. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dopřejte si chuťovou orgii přímo z grilu.

Suroviny:

  • 4 filety z ryby (např. losos, pstruh)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 cibule
  • 1 rajče
  • 1 limeta
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na grilu si rozehřejte olej a dejte na něj rybí filety. Grilujte je dozlatova z obou stran.
  2. Mezitím si připravte tropickou omáčku. Nakrájejte papriky, cibuli a rajče na drobné kostičky a dejte do mísy.
  3. Přidejte strouhanou kůru z limety, šťávu z limety, sojovou omáčku, med, zázvor, sůl a pepř. Promíchejte vše dohromady.
  4. Po upečení rybích filetů je můžete podávat s tropickou omáčkou přelitou přes rybu. Podávejte s přílohou podle vlastního výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *