4. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodný pokrm z grilované ryby s exotickou tropickou omáčkou. Tento recept vás okouzlí kombinací šťavnaté ryby a svěží omáčky plné exotických chutí. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dopřejte si chuťovou orgii přímo z grilu.
Suroviny:
- 4 filety z ryby (např. losos, pstruh)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 cibule
- 1 rajče
- 1 limeta
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžička mletého zázvoru
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na grilu si rozehřejte olej a dejte na něj rybí filety. Grilujte je dozlatova z obou stran.
- Mezitím si připravte tropickou omáčku. Nakrájejte papriky, cibuli a rajče na drobné kostičky a dejte do mísy.
- Přidejte strouhanou kůru z limety, šťávu z limety, sojovou omáčku, med, zázvor, sůl a pepř. Promíchejte vše dohromady.
- Po upečení rybích filetů je můžete podávat s tropickou omáčkou přelitou přes rybu. Podávejte s přílohou podle vlastního výběru.