3. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné kuřecí korma s jemným kořeněním, které přináší šťavnaté a aromatické chutě. Tento pokrm je skvělou volbou pro milovníky indické kuchyně a je snadno připravitelný i pro začátečníky. Získejte inspiraci a zkuste něco nového v kuchyni s tímto jedinečným receptem!
Suroviny
- 500g kuřecího masa (na kostkách)
- 1 cibule (nakrájená nadrobno)
- 2 stroužky česneku (mačkané)
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté papriky
- 400g rajčat (rozmačkaná)
- sůl a pepř
- olej na smažení
Postup
- Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli a česnek dozlatova.
- Přidáme kuřecí maso a necháme chvíli restovat.
- Přidáme všechny koření a promícháme.
- Přidáme rozmačkaná rajčata a necháme dusit do měkka.
- Hrnec zakryjeme víkem a dusíme na mírném plameni asi 20 minut, občas promícháme.
- Podáváme s rýží nebo indickým chlebem naan.