2. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Pão de queijo s tapiokou je tradiční brazilský pokrm, který láká svou chutí i jednoduchostí přípravy. Tento lahodný sýrový chléb s tapiokou je vhodný ke konzumaci jako svačina nebo lahodný doplněk k hlavnímu jídlu. Vyzkoušejte recept na Pão de queijo s tapiokou a překvapte své chuťové buňky exotickou kombinací chutí!
Suroviny:
- 2 šálky tapiokové mouky
- 1/2 šálku mléka
- 1/4 šálku oleje
- 1 vejce
- 1 šálek nahrubo nastrouhaného sýra (např. parmezán)
- 1/2 lžičky soli
Postup:
- Předehřejte troubu na 180°C a připravte si plech na pečení s pečicím papírem.
- V hrnci smíchejte mléko a olej a přiveďte k varu.
- Přidejte tapiokovou mouku a míchejte stále dokud nevznikne hladká hmota.
- Přeneste do mísy a nechte chvíli vychladnout.
- Poté přidejte vejce, sýr a sůl a dobře promíchejte.
- Formujte těsto na malé kuličky a rozložte je na plech.
- Péct v troubě asi 20-25 minut, dokud nejsou chlébky zlatě hnědé.
- Hotové pão de queijo s tapiokou podávejte teplé a můžete je ozdobit extra sýrem nebo bylinkami.