2. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Masala dal s rýží a chlebem je tradiční indické jídlo plné chutí a vůní koření. Tato lahodná kombinace červeného čočkového dalu s exotickými kořením je skvělou volbou pro milovníky indické kuchyně. Podávejte s čerstvě uvařenou rýží a chlebem na plackách pro dokonalou chuťovou explozi. Vyzkoušejte tento recept a udělejte si indickou hostinu doma!
Suroviny:
- 1 hrnek červené čočky
- 2 hrnky vody
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička čerstvě nastrouhané zázvoru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička ghee (či rostlinného oleje pro vegany)
- 1 rajče
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Čočku předem opláchněte pod tekoucí vodou.
- Na pánvi rozehřejte ghee a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor.
- Přidejte rajče nakrájené na kostičky a nechte krátce provařit.
- Přidejte koření (kurkumu, koriandr, kmín) a promíchejte.
- Přidejte čočku a zalijte vodou.
- Chvíli vařte na mírném ohni, dokud čočka nezměkne a omáčka nezhustne.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Servírujte s vařenou rýží a kousky čerstvého chleba.