2. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Masala dal s rýží a chlebem
zdroj: Recepty 24/7

Masala dal s rýží a chlebem je tradiční indické jídlo plné chutí a vůní koření. Tato lahodná kombinace červeného čočkového dalu s exotickými kořením je skvělou volbou pro milovníky indické kuchyně. Podávejte s čerstvě uvařenou rýží a chlebem na plackách pro dokonalou chuťovou explozi. Vyzkoušejte tento recept a udělejte si indickou hostinu doma!

Suroviny:

  • 1 hrnek červené čočky
  • 2 hrnky vody
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička čerstvě nastrouhané zázvoru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička ghee (či rostlinného oleje pro vegany)
  • 1 rajče
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Čočku předem opláchněte pod tekoucí vodou.
  2. Na pánvi rozehřejte ghee a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor.
  3. Přidejte rajče nakrájené na kostičky a nechte krátce provařit.
  4. Přidejte koření (kurkumu, koriandr, kmín) a promíchejte.
  5. Přidejte čočku a zalijte vodou.
  6. Chvíli vařte na mírném ohni, dokud čočka nezměkne a omáčka nezhustne.
  7. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  8. Servírujte s vařenou rýží a kousky čerstvého chleba.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *