2. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Smažený rýžový nákyp Indonesie
zdroj: Recepty 24/7

Smažený rýžový nákyp je tradiční indonéské jídlo plné lahodných exotických chutí. Vyzkoušejte tento autentický recept doma a nechte se unést vůní a chutí Indonésie. Jemně smažená rýže s ovocem, kořením a dalšími surovinami vytvoří nezapomenutelnou chuťovou zkušenost. Smažený rýžový nákyp je skvělou volbou pro ty, kteří milují pikantní a exotická jídla. Sledujte krok za krokem tento recept a připravte si skvělou indonéskou pochoutku doma.

Suroviny

  • 2 šálky vařené bílé rýže
  • 3 vejce
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 100 g hrášku
  • 100 g kukuřice
  • 100 g slaniny
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička kari koření
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm drobně nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
  2. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji zesklovatět.
  3. Přidáme vařenou rýži, hrášek a kukuřici. Promícháme.
  4. Nastrouháme sýr, který přidáme do směsi.
  5. V misce rozšleháme vejce, přidáme sójovou omáčku, kari koření, sůl a pepř podle chuti. Směs vlijeme do pánve k rýži.
  6. Smažíme do zezlátnutí a dokud není nákyp propečený.
  7. Po upečení můžeme posypat nasekanou petrželkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *