2. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Kuřecí empanadas s chimichurri sauce.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento recept na lahodné kuřecí empanadas s osvěžujícím chimichurri omáčkou. Skvělá kombinace chutí, která potěší vaše chuťové buňky!

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 balení listového těsta

Chimichurri sauce

  • 1 hrnek petržele
  • 1/2 hrnku čerstvé máty
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 hrnku červeného vinného octa
  • 1/2 hrnku olivového oleje
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nakrájenou cibuli, česnek a nakrájenou papriku.
  2. Přidáme nakrájené kuřecí maso a dochutíme solí a pepřem. Smažíme dozlatova.
  3. V misce smícháme petržel, máty, olivový olej, vinný ocet, česnek, sůl a pepř na chimichurri sauce.
  4. Listové těsto rozválíme a naplníme směsí s kuřecím masem. Uzavřeme a uložíme na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia asi 20-25 minut, dokud nejsou empanadas zlatavé.
  6. Podáváme s chimichurri sauce a můžeme ozdobit petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *