2. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento recept na lahodné kuřecí empanadas s osvěžujícím chimichurri omáčkou. Skvělá kombinace chutí, která potěší vaše chuťové buňky!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- sůl a pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 balení listového těsta
Chimichurri sauce
- 1 hrnek petržele
- 1/2 hrnku čerstvé máty
- 2 stroužky česneku
- 1/4 hrnku červeného vinného octa
- 1/2 hrnku olivového oleje
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nakrájenou cibuli, česnek a nakrájenou papriku.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a dochutíme solí a pepřem. Smažíme dozlatova.
- V misce smícháme petržel, máty, olivový olej, vinný ocet, česnek, sůl a pepř na chimichurri sauce.
- Listové těsto rozválíme a naplníme směsí s kuřecím masem. Uzavřeme a uložíme na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia asi 20-25 minut, dokud nejsou empanadas zlatavé.
- Podáváme s chimichurri sauce a můžeme ozdobit petrželí.