1. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajčatový dahl s kokosem a chilli
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatový dahl s kokosem a chilli je lahodná a exotická indická pochoutka plná aromatických dochucovadel. Tento recept kombinuje sladké rajčaty, krémový kokos a pikantní chilli do jedinečného pokrmu, který si zamilujete. Ochutnejte tento lahodný vegetariánský pokrm plný chutí a vůní exotické Indie!

Suroviny

  • 1 hrnek červených čoček
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžičky mletého kurkuma
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 4 rajčata, nakrájená na kostky
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostky
  • 1 chilli paprička, nasekaná (dle chuti)
  • Šťáva z 1 citronu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Červené čočky provaříme ve vroucí vodě a necháme vařit do měkka podle návodu na obalu. Poté scedíme a odkladáme stranou.
  2. Na pánvi rozehřejeme kokosový olej a osmahneme na něm cibuli a česnek, dokud nebudou sklovité.
  3. Přidáme kurkuma, kmín a koriandr, promícháme a vaříme 1 minutu, dokud vůně koření nevykoukne.
  4. Přidáme rajčata a dusíme je, dokud se nerozpadnou.
  5. Nalijeme kokosové mléko, přidáme papriku, chilli papričku a vaříme asi 10 minut, dokud se omáčka nezhoustne.
  6. Přidáme uvařené červené čočky a promícháme. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
  7. Po chvíli odstavíme a necháme odpočinout. Hotový rajčatový dahl můžeme podávat s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *