30. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Miso polévka s nudlemi
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou miso polévku s nudlemi, která okouzlí vaše chuťové buňky. Tento tradiční japonský recept je plný chutí a vůní, které vás okouzlí. Nechte se unést do světa japonské kuchyně a vyzkoušejte tuto lahodnou miso polévku s nudlemi ještě dnes.

Suroviny

  • 100 g nudlí (např. rýžové nudle)
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 2 lžíce miso pasty
  • 100 g tofu
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 paprika
  • 1 pór
  • 1 lžička oleje
  • 1 lžička čerstvého zázvoru
  • Sojová omáčka, sůl a pepř dle chuti
  • Na ozdobení: koriandr a jarní cibulka

Postup

  1. Do hrnce si připravíme zeleninový vývar a ohřejeme ho.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm zeleninu nakrájenou na menší kousky (mrkev, cibuli, papriku, pór).
  3. Přidáme zázvor a zpěněnou miso pastu a necháme krátce restovat.
  4. Poté přidáme smaženou zeleninu do zeleninového vývaru a necháme provařit a změkčit se zhruba 10 minut.
  5. Přidáme tofu nakrájené na kostky a necháme krátce prohřát.
  6. Do polévky přidáme nudle a necháme vařit podle návodu na obalu nudlí, obvykle 3-5 minut.
  7. Ochutíme sojovou omáčkou, solí a pepřem dle chuti.
  8. Podáváme ozdobené nasekaným koriandrem a jarní cibulkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *