30. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéský jehněčí satay med na špejli
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na indonéské jehněčí satay s lahodným medem na špejli. Nechte se unést exotickými chutěmi a připravte si tento lahodný pokrm plný orientálních koření a dochucovadel.

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa nakrájeného na menší kousky
  • 3 stroužky česneku (mletý)
  • 2 lžičky kari pasty
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce hladkého arašídového másla
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička čerstvě nastrouhané limetkové kůry
  • špejle na grilování

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte mletý česnek, kari pastu, sójovou omáčku, arašídové máslo, med a limetkovou kůru.
  2. Přidejte nakrájené kousky jehněčího masa a dobře promíchejte, aby bylo maso všude pokryté marinádou. Nechte marinovat nejlépe přes noc, ale minimálně 2 hodiny.
  3. Na špejle navlékněte marinované kousky masa a grilujte je na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi z obou stran, dokud není maso zevnitř upečené a zvenku lehce křupavé.
  4. Satay můžete podávat s rýží nebo s čerstvou zeleninovou salátem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *