30. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Naše lahodné receptura na kari s kuřecím masem a hráškem je skvělou volbou pro milovníky exotických chutí. Lehce kořeněné kari omáčky se sladkými hrášky a šťavnatým kuřecím masem vytvářejí dokonalou kombinaci, která potěší vaše chuťové pohárky. Zkuste tento rychlý a snadný recept a užijte si lahodný exotický zážitek přímo v pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 400 g hrášku
- 400 ml kokosového mléka
- sůl, pepř
- olej
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a smažíme, dokud není maso propečené z každé strany.
- Přidáme kari koření a promícháme.
- Poté zalijeme kokosovým mlékem a přidáme hrášek.
- Zakryjeme poklicí a necháme vařit asi 15 minut, nebo dokud není maso úplně měkké.
- Případně dochutíme solí a pepřem.
- S podušenou rýží podáváme.