27. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo-vepřo-zelo se šťávou.
zdroj: Recepty 24/7

Útěká vám chuť vyzkoušet tradiční⁢ české⁣ jídlo? Naše receptura na knedlo-vepřo-zelo se šťávou vám poskytne autentický ‌kousek české ‌kuchyně.‌ S námi najdete ⁣krok za ‍krokem, jak si připravit tu nejoblíbenější českou pochoutku. Připravte ⁤se na lahodnou ⁢a ‌sytou kombinaci masitého vepřového, měkkých knedlíků a křupavé zeleniny, ‌zalité chutnou ‍šťávou. Buďte svědky, jak ‌se vaše ‍chuťové buňky probouzejí k životu s každým soustem! Naše receptura je jednoduchá a snadno připravitelná, takže vyzkoušejte tento klasický český pokrm ještě‍ dnes!

Suroviny

  • 500g vepřového masa
  • 500g brambor
  • 1 ⁢hlávka zelí
  • 2-3 stroužky česneku
  • 2⁣ cibule
  • sůl,​ pepř
  • mouka
  • knedlíky‌ (buďto připravené, nebo surové k nakynutí)

Postup

  1. Nejprve si nakrájejte vepřové maso na menší kousky a osolte a opepřete.
  2. Na pánvi ​osmahněte nakrájenou cibuli a‍ česnek, přidejte⁢ maso a osmažte z obou stran dozlatova.
  3. Přidejte⁢ na kostičky nakrájené brambory a zalijte trochou vody. Duste pod pokličkou do měkka.
  4. Mezitím očistěte zelí a nasekejte ho na tenké nudličky.‌ Přidejte k masa a bramborám a nechte provařit.
  5. Na⁣ závěr můžete ​přidat svařenou šťávu z masa, případně jí‌ dochutit solí ⁣a pepřem​ podle potřeby.
  6. Vlastní knedlíky připravte dle návodu na obalu ⁤nebo si je připravte⁣ z kynutého těsta a uvařte‍ je ve vařící vodě.
  7. Hotové jídlo podávejte s knedlíky a ozdobte petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *