27. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bulgogi je tradiční jihokorejské jídlo z marinovaného hovězího masa, které se griluje nebo smaží. Marince zahrnuje kombinaci sójové omáčky, hruškového šťávy, sezamového oleje, česneku a cukru. Tento lahodný recept je oblíbený po celém světě a jistě nezklame vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 500 g hovězího masa (plátky roštěné)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce hroznového cukru
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžička čerstvého zázvoru (nastrouhaný)
- 1 lžička koření z chilových papriček (nasekané)
Postup
- Nastrouhejte cibuli a nasekejte česnek.
- Smíchejte sójovou omáčku, cukr, sezamový olej, nastrouhaný zázvor a nasekané koření z chilových papriček ve velké míse.
- Přidejte cibuli a česnek do směsi a dobře promíchejte.
- Přidejte plátky hovězího masa do marinády a nechte odležet v lednici alespoň 2 hodiny.
- Před ohřevem grilu nechte maso zahřát na pokojovou teplotu.
- Grilujte maso na horkém grilu asi 2-3 minuty na každé straně, dokud není maso zlatě hnědé a propečené.
- Servírujte bulgogi s rýží a zeleninou podle vašeho výběru.