26. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si tradiční brazilské jídlo picanha na grilu, doplněné aromatickou farofou. Sledujte náš recept a naučte se připravit tento lahodný pokrm plný chutí a vůní. Bon appétit!
Suroviny
- 1 kus picanha (hrudník hovězího skopového)
- 1 červená cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 limeta
- sůl, pepř
- olej
Postup
- Nejdříve si připravíme marinádu. V misce smícháme nasekanou cibuli, na plátky nakrájený česnek, šťávu z limety, sůl, pepř a trochu oleje. Marinádu promícháme a necháme odpočívat.
- Picanhu si očistíme od přebytečného tuku a popřípadě ji můžeme lehce nakrojit do žebra.
- Potřeme picanhu připravenou marinádou z obou stran a necháme ji odležet minimálně 2 hodiny nebo nejlépe přes noc v ledničce.
- Před grilováním necháme maso zahřát na pokojovou teplotu a poté ho grilujeme na rozpáleném grilu asi 5-7 minut z obou stran (dle preferovaného stupně propečení).
- Po upečení necháme maso ještě chvíli odpočívat pod alobal, aby šťávy mohly zůstat uvnitř masa. Poté picanhu nakrájíme na tenké plátky.
- Podáváme s připravenou farofou (směsí smažené mouky s máslem) a dalšími oblíbenými přílohami jako jsou třeba smažené brambůrky nebo zeleninový salát.