26. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Picanha na grilu s farofou
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si tradiční brazilské jídlo picanha na grilu, doplněné aromatickou farofou. Sledujte náš recept a naučte se připravit tento lahodný pokrm plný chutí a vůní. Bon appétit!

Suroviny

  • 1 kus picanha (hrudník hovězího skopového)
  • 1 červená cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 limeta
  • sůl, pepř
  • olej

Postup

  1. Nejdříve si připravíme marinádu. V misce smícháme nasekanou cibuli, na plátky nakrájený česnek, šťávu z limety, sůl, pepř a trochu oleje. Marinádu promícháme a necháme odpočívat.
  2. Picanhu si očistíme od přebytečného tuku a popřípadě ji můžeme lehce nakrojit do žebra.
  3. Potřeme picanhu připravenou marinádou z obou stran a necháme ji odležet minimálně 2 hodiny nebo nejlépe přes noc v ledničce.
  4. Před grilováním necháme maso zahřát na pokojovou teplotu a poté ho grilujeme na rozpáleném grilu asi 5-7 minut z obou stran (dle preferovaného stupně propečení).
  5. Po upečení necháme maso ještě chvíli odpočívat pod alobal, aby šťávy mohly zůstat uvnitř masa. Poté picanhu nakrájíme na tenké plátky.
  6. Podáváme s připravenou farofou (směsí smažené mouky s máslem) a dalšími oblíbenými přílohami jako jsou třeba smažené brambůrky nebo zeleninový salát.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *