23. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Rajská omáčka s cizrnou je lahodný a výživný recept, který si zamilují všichni milovníci české kuchyně. Vychutnejte si bohatou omáčku z rajčat plnou aromatických bylinek a chuťově vyváženou kombinaci s lahodnými cizrnami. S tímto receptem si jistě uděláte radost a zároveň se postaráte o svůj zdravý jídelníček. Sledujte náš krok za krokem průvodce a připravte si skvělou rajskou omáčku s cizrnou přímo doma!
Suroviny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g krájených rajčat z konzervy
- 1 plechovka cizrny
- 1 lžička mleté papriky
- sůl, pepř
- olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte krájená rajčata z konzervy a nechte vařit asi 10 minut.
- Přidejte cizrnu bez šťávy z plechovky, přidejte mletou papriku, sůl a pepř podle chuti.
- Nechejte omáčku provařit alespoň dalších 10 minut.
- Podávejte s rýží nebo těstovinami.